zaterdag 23 november 2013

Reisverslag 07 – Western Australia - 2

Exmouth (Cape Range N.P.), Coral Bay.

Van Tom Price reden we 650 km, terug naar de kust, naar Exmouth. Exmouth ligt op een schiereiland, aan de Indische Oceaan. De belangrijkste bezienswaardigheid is hier is het 260 km lange Ningaloo Rif. In tegenstelling tot de “Great Barrier Reef” is het op veel plaatsen mogelijk om het rif vanaf het strand te bereiken.


Het landschap van Tom Price naar de kust bestond uit struiken, planten en bloeiend gras.


En ook veel rode aarde dat het eentonige landschap wat opfleurt.


In Exmouth werden we op de gebruikelijke wijze welkom geheten. Onze camping lag in het uiterste noorden van het schiereiland, onderaan de vuurtoren.


Het “Vlamingh Head Lighthouse”. Genaamd naar de Nederlandse kapitein Vlamingh die in 1696 dit gebied als eerste in kaart bracht. Langs de westkust van Australië komen veel Nederlandse namen voor. Veelal van kapiteins en schepen uit die tijd. 


Op stranden langs het schiereiland leggen veel zeeschildpadden hun eieren. Dit gebeurt altijd in het donker. Toen wij laat in de avond gingen kijken vonden we alleen de sporen van waarschijnlijk de vorige nacht.


Blijkbaar ligt de temperatuur grens van het zand bij 29 graden. Het verhaal klopt niet helemaal want dan zouden er in Nederland alleen maar meisjes zijn.


Overstekend wild bij het verlaten van de camping.


Een paar van de vogels die we in de “bird hide” zagen van het Cape Range N.P. op het schiereiland


Turquoise Bay doet zijn naam eer aan!


Vanaf het strand van Turquoise Bay kon je heerlijk snorkelen. Jammer genoeg blijkt dat niet uit de foto’s. De vissen waren te snel en er was niet genoeg licht voor mijn camera. Daar komt nog bij dat het gokwerk is onderwater want je ziet absoluut niets op het schermpje.


Van Exmouth 200 km naar het zuiden ligt Coral Bay. Hier zou de Ningaloo Rif nog dichter aan land komen. We hadden in ieder geval een goed plaatsje op de camping met uitzicht op de baai en 100 m van de rif.
Sunset over Coral Bay.


Met deze glasbodemboot gingen we de volgende dag op stap om te snorkelen.


Tot Ria’s verbazing was de kapitein een vrouw.


Bij de eerste snorkelstop, in ondiep water en een zonnetje, was het licht nog maar net voldoende om een een paar redelijke foto’s te maken.


We bezochten ook de “Turtle Sanctuary”. Zowel onder- als bovenwater kregen we er een aantal te zien.


Deze grote berg van diverse soorten koraal noemen ze in Coral Bay: Ayers Rock.


Een detail van de bovenkant van Ayers Rock.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten