donderdag 31 oktober 2013

Reisverslag 04 – Northern Territory - 3

Katherine, Nitmiluk National Park, Pine Creek, Kakadu National Park.

Over de Stuart Highway reden we naar Katherine. Een aantrekkelijke plaats, en of je wilt of niet, je komt er automatisch een aantal keer. Van een bezoek aan het Nitmiluk N.P. moet je er weer terug naar toe en als je van Darwin weer naar andere delen van Australië wilt moet je ook weer via Katherine. Er zijn zodoende meerdere campings en ook een Tourist Office met WiFi en dat is wel een echte uitzondering hier.


Deze parkeerplaats, in de schaduw en dichtbij het tourist office en de supermarkt, is erg in trek en dan ook meestal bezet.


Het Nitmiluk National Park is bekend om zijn mooie kloven. Het park had een luxe camping met een mooi zwembad. In de meeste parken moet je blij zijn als er een toilet is. Er is ook vrijwel nooit stroom en dat is een probleem voor ons nu het elke dag meer dan 40 graden is.


Met een boot kan je door de kloven varen. Normaal bezoek je dan 3 kloven maar bij ons waren het er 2 omdat er niet genoeg water in de rivier stond. Het is het einde van het droge seizoen en zelfs om de 2 kloven te bezoeken moesten we een stukje lopen en van boot wisselen.


Veilig zwemwater in Australië betekent niet dat er geen krokodillen zijn. Want, zo wordt hier beweert dat de zoetwaterkrokodil niet gevaarlijk is als je hem niet stoort. Maar wat betekent niet storen? In Nitmiluk lagen er ook kooien om de zoutwaterkrokodillen te vangen. En omdat de zoetwaterkrokodillen in deze tijd hun eieren leggen mocht je ook niet op de strandjes langs de rivier.


Bij de pier, in het park, hingen er vleermuizen in de bomen. De guide zei dat het Fruit Bats waren. Maar voor mij waren het dezelfde als de Red Flying Foxes in het Elsey National Park. (Reisverslag 3)


In Pine Creek had men de uitrusting van een oude goudmijn tentoongesteld. Nog niets gelast, alles geklonken en natuurlijk afkomstig uit Groot Britanië. In de 18de en begin 19de  eeuw moet het voor de staalfabrieken en machinefabrieken figuurlijk een “goudmijn” zijn geweest.


Dit is de eerste keer dat we bij de eerste tee op een golfclub hebben overnacht. En wat dacht je van de greenfee? Voor Euro 3,50 een hele dag golfen!! Er stonden nogal wat van deze grote termietenheuvels op de golfbaan.

Het Kakadu National Park behoord tot één van de grootste in Australië. Het ongeveer half zo groot als Nederland. De doorgaande weg is heel goed maar voor veel bezienswaardigheden heb je 4x4 nodig, zelfs tijdens het droge siezoen. Wij bezochten de Yellow water regio en Mamukala.


Van uit de Gagudju Lodge in Cooinda boekten we de sunset cruise over yellow water wetlands en de south alligator rivier


Er was veel wildlife, vooral vogels, in de wetlands en langs de south alligator rivier.


De sunset is hier bijna altijd gegarandeerd.


Ik ben geen fan van krokodillen en vind ze zo lelijk dat ik ze zelden fotografeer. Voor deze maakte ik een uitzondering vanwege de mooie kleuren bij de ondergaande zon.


In Mamakula is een groot meer dat barstens vol met vogels zit. De Magpie Ganzen zijn duidelijk in de meerderheid.


Toen deze Magpie Gans kwam aanvliegen, dacht ik: “dat gaat vast niet goed”.  Het leek een echte brokkenpiloot die wijdbeens in de bocht hing. Maar zoals je kunt zien, ging het op het laatste moment toch nog goed.


Bij het Mamaluka meer was ook een gemarkeerde wandeling. De vliegen waren er erg lastig.


Als je te dicht bij het meer kwam, zag je pas goed hoeveel vogels er zaten.


We verlaten het Kakadu National Park richting Darwin.Geen opmerkingen:

Een reactie posten