woensdag 4 december 2013

Reisverslag 10 – Western Australia - 5

Busselton, Augusta en Valley of the Giants.

In dit reisverslag volgen we de zuidwest kust van Mandurah tot Albany.


Hier in Busselton, bij the Tourist Information Centre, lijkt het wel of Ria op vakantie is.


Met 1800 meter is de pier in Busselton de langste houten pier op het zuidelijke halfrond.

Het oudste deel van de pier (161 m is van 1865). In 1973 werd de pier officieel gesloten en een aantal jaren later werd de pier gerenoveerd als toeristenattractie.


Met een treintje kan je naar het einde van de pier en het Onderwater Observatorium bekijken.


In een paar etappes kan je tot 8 m diep afdalen en zien wat er onder water groeit en leeft.
De kookaburra hebben deze reis dikwijls gehoord maar weinig gezien.


Ten zuiden van Augusta staat de Kaap Leeuwin vuurtoren. De kaap en de vuurtoren zijn genoemd naar het V.O.C. schip Leeuwin waarmee in 1622 het zuidwesten van Australië in kaart werd gebracht en dit gebied ’t Landt van de Leeuwin werd genoemd. Bij deze kaap ligt ook de scheiding van de Indische Oceaan en Zuidelijke Oceaan. Door storm en regen besloten we om een bezoek aan de vuurtoren maar te vergeten.


Net voorbij Walpole ligt de “Valley of the Giants” in het Nornalup National Park. Het is een groot gebied met o.a. enorme “Red Tingle” bomen. Ze kunnen een hoogte bereiken van wel 80 m en in het N.P. staat er eentje met een omtrek aan de onderkant van 24 m.


De gids vertelde dat als deze bomen ouder worden, ze net als vrouwen, van onderen breder worden. Het was duidelijk dat de vrouwen het geen leuke mop vonden. En een paar mannen grinnikten maar durfde niet te lachen.

In het park is ook een 600 m lange “tree top walk”  waarmee je tot op een hoogte van 40 m de bomen en de natuur kan bekijken.


Zelfs in de tijd dat dit gebied nog geen National Park status had werden deze bomen zelden gerooid omdat ze zacht en deels ook hol zijn van binnen.
Vroeger kwamen de mensen van heinde-en-ver om een dergelijke foto te maken. Dit kan nu niet meer want de boom heeft het niet overleefd.


Ook in Walpole kan je voor een paar dollar (11 Euro voor 18 holes) golfen. Als je dit ziet dan zijn de greenfees in Nederland absurd.

De blue wren hebben we deze reis amper gezien. Deze bleef een tijdje tegen de voorruit en de spiegel van de camper vliegen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten